Auto-Briljant

AutokorjaamoAutoDu Pont

etusivuyritystuotteetpalveluthinnastoyhteystiedotenglanti

Pesupalvelut

Pesupalvelumme käsittää laajan valikoiman auton päällys- ja verhoilupesusta koneellisiin maalipinnan killoituksiin.

Käsinpesu

Auton käsinpesu aloitetaan aina esihuuhtelulla, jotta saadaan irtohiekka, pöly ja muut maalipintaa naarmuttavat seikat pois. Huuhtelun apuna voidaan käyttää tilanteen/likaisuuden mukaan joko liuotinpesuainetta tai autoshampoota. Sen jälkeen levitetään varsinainen pesuaine ja pestään auto huolellisesti sienellä ovikoteloita myöten. Tarvittaessa vielä ennen lopullista painehuuhtelua käymme läpi kevytmetallivanteet tai pölykapselit niiden puhdistukseen valmistetulla emäksisellä erikoisaineella pinttyneen jarrupölyn tms. pois saamiseksi.

Varsinainen painepesu tapahtuu 120 - 180 baarin paineella ja haalealla vedellä. Painepesun yhteydessä huuhtelemme pyöräkotelot ja haluttaessa myös ovienvälit sekä takaluukun reunukset ilman että autosi kastuu sisältä. Käsinpesun yhteydessä voimme helposti pestä myös autossasi olevat kumimatot. Pesuaineina käytämme Finikor Oy:n valmistamaa Finiclean Easy emäksistä palamatonta – biohajoavaa VOC 0 -pohjaista luontoystävällistä pesuainetiivistettä sekä Würth Oy:n Pineline Car + Go alkalipohjaista pesuainetiivistettä, jolla on Pohjoismaisen ympäristömerkin käyttöoikeus nro 413-027 sekä Öljy- ja Kaasualan keskusliiton hyväksyntä nro ÖKL 348 EL. Lopuksi auto kuivataan kumilastaa ja säämiskää käyttäen.

Sisäpuhdistus

Sisäpuhdistukset aloitetaan kumi- tai kangasmattojen painepesulla ja tuhkakuppien tyhjennyksellä sekä irtoroskien keräyksellä. Sen jälkeen paineilmapistoolilla puhaltaen puhdistamme penkkien välit, tuulettimien ritilät ja muut ahtaat paikat, jonne imurilla on vaikea tai mahdoton päästä. Imuroiminen tapahtuu ammattikäyttöön suunnitelluilla tehokkailla kaksimoottorisilla imureilla puhdistaen lattiat, istuimet, istuin raot, istuimen alla olevat tilat sekä tavaratilan.

Muoviosien puhdistukseen käytämme puhdistavia emäksisiä tai ammoniakkipohjaisia haluttaessa kiiltoa tai tuoksua tuovia aineita. Viimeiseksi suoritamme lasien pesun sisä- ja ulkopuolilta sekä pudistamme huolellisesti kynnyskotelot. Siivoamme sopimuksesta myös kotieläimistä irronneet karvat jolloin autosi verhoilut näyttävät uuden veroisilta.

Lisäksi meillä on tarjolla erilaisia hajusteita auton sisätilojen raikastamiseksi, jotka sisältävät bakteereita hajottavia ja hajua tappavia aineosia esimerkiksi uuden auton tuoksu ja sitruuna.

Moottorin pesu

Moottoritilan pesu aloitetaan suojaamalla kosteudelle ja vedelle herkät sähkölaitteet, jonka jälkeen levitetään kevyesti liuotinpesuaine moottoritilaan vaikuttamaan hetkeksi. Sen jälkeen levitämme moottoritilaan vielä Finiclean Easy -pesuaineen. Tarvittaessa käytämme lisäksi harjaa ja rasvan poistoon kehitettyä erikoisainetta pahoin pinttyneen öljyn ja rasvan poistamiseen. Lopuksi moottoritila huuhdellaan työstäen alhaalta ylöspäin painepesurilla 120 -180 baarin paineella. Viimeiseksi vielä tarkistamme tuloksen ja kuivaamme tarpeen vaatiessa paineilmalla virranjakajan kannen, tulpanjohdot yms.

Jos haluat moottoritilan kiiltävän, niin kumi- ja muoviosille löytyy oma aineensa, joka saa ne näyttämään todella kiiltäviltä näyttelyä varten. Lisäksi vahaamalla maalatut alueet, saadaan lopputulokseksi varsin näyttävän näköinen moottoritila.

Moottorinpesu tapahtuu aina omalla vastuullasi. Emme korvaa mahdollisesti kosteudesta vioittuneita sähkölaitteita tai muita moottorin osia.

Verhoilupesu

Suoritamme autojen erilaisten kangasmateriaalien kuten katto-, ovi- ja lattiaverhoilujen sekä istuimien ja tavaratilan pohjamattojen pesua tehokkailla vesi-imureilla.

Verhoilun pesut aloitetaan ruiskuttamalla tekstiilit tehokkaalla ja hellävaraisella siihen tarkoitukseen valmistetulla pesuaineella. Sen jälkeen tekstiilejä hierotaan mekaanisesti harjalla, jolloin saadaan lika irti. Tämän työvaiheen jälkeen kosteus ja irronnut lika imuroidaan märkäimurilla pois. Käsittely toistetaan vielä pelkän veden kanssa, jotta verhoilumateriaalit saadaan huuhdeltua ylimääräisistä pesuaineista. Verhoilut jäävät käsittelyn jälkeen kosteiksi ja vaativat muutaman tunnin kuivumisen, sisätiloissa ovet auki tai ulkona sisälämmittimen kanssa.

Nahkaverhoilut saamme siihen tarkoitukseen kehitetyllä aineella lähes uuden veroisiksi. Puhdistamme ne hellävaraisesti erikoispuhdistusaineella ja suojaamme sen jälkeen uudistavalla nahan tuoksuisella käsittelyaineella. Tämän käsittelyn jälkeen nahkapenkit kiiltävät ja hohtavat kuin uudet ja autossa on jälleen miellyttävä nahan tuoksu.

Auto kannattaa tuoda verhoilupesuun jo aamulla, jolloin kuivumiseen jää paremmin aikaa. Parasta olisi jos auto voisi jäädä tiloihimme yöksi kuivumaan.

Käsinvahaus

Käsinvahausta edeltää aina huolellinen käsinpesu ja kuivaus. Pesun jälkeen kuivatulle maalipinnalle levitetään puhtaalla liinalla tai epäkeskolla vahanlevityskoneella tasainen kerros vahaa, joka kiillotetaan muutaman minuutin kuivumisen jälkeen kiillotusliinalla. Vahauksen yhteydessä laitamme auton ulkopuolisille muovi- ja kumiosille suojaavan ja tarvittaessa kiiltävän hoitoaineen.

Vahoina käytämme pääasiassa Autoglym- sekä Autosmart -merkkisiä ammattikäyttöön tarkoitettuja vahoja. Suosittelemme auton vahausta vähintään kahdesti vuodessa: Syksyllä talven ja kesällä kuuman auringon suojaksi ja keväällä puhdistamaan mm. talven aikana kerrostuneet tiesuolat. Suoritamme myös maalipinnan kestovahauksia eli pinnoituksia, joissa kestävyys voi parhaimmillaan olla useita vuosia.

Maalipinnan hionta ja kiillotus

Maalipinnan hionnalla saadaan alkuperäinen sävy esiin. Maalipinnan kiillotus tapahtuu siihen suunnitellulla hiomakoneella ja erilaisilla vaahtomuovilaikoilla ja hionta-aineilla. Kiillotuksen tarkoituksena on poistaa pienet pintanaarmut ja hapettumat sekä palauttaa auton oikea värisävy pinttymien, laskeumien ja auringon polttaman pinnan alta. Käytämme vettä hioma-aineen lisäksi tehostaen hiovaa vaikutusta. Tähän tarkoitukseen olevia aineita on markkinoilla tällä hetkellä todella paljon, joten joka maalipinnalle ja värille löytyy varmasti oikeanlainen aine. Kiillotuksen jälkeen auto vahataan ja puskurit sekä listat suojataan hoitoaineella, lopputulos on yleensä häikäisevä! Kiillotuksella voidaan myös joskus saada isompiakin naarmuja tasoitettua tai häivytettyä. Myös värisävyeroja voidaan lieventää, ja korjausmaalauksessa lakan alle joutuneita roskia tai pölyhiukkasia tasoittaa. Maalipinnan kiillotuksen ja vahauksen jälkeen autoa on myös paljon helpompi pitää puhtaana. Maalipinnan kiillotuksen jälkeen auto voidaan suojata joko tavallisella, kovavahalla tai pinnoitteella.

Pinnoitteet

Silver Seal maalipinnan kestopinnoite. Kemiallista huipputeknologiaa.

Auto on yksi suurimmista investoinneistamme. On luonnollista, että haluamme auton näyttävän hyvältä ja säilyttävän jälleenmyyntiarvonsa mahdollisimman hyvin. Silver Seal -maalipintakäsittely antaa korkean kiillon, sekä muodostaa helppohoitoisen ja kestävän suojan maalipinnalle. Tämä ei tarkoita ainoastaan sitä, että auto näyttää hyvältä, vaan se myös korottaa autosi myyntiarvoa.

Silver Seal -pinnoitteen valmistaja Autosmart on yksi Euroopan johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen autonhoitotuotteiden valmistaja. Se on saanut tunnetut ISO 9001, ISO 14001 ja EMAS laatu- ja ympäristöstandardit. Tämä merkitsee tuotteiden ja työmenetelmien korkeata laatua ja ympäristöystävällisyyttä. Autosmart -tuotteet ovat Ruotsissa johtavassa markkina-asemassa ja Suomessakin Autosmart -tuotteet ovat erittäin suosittuja autonhoidon ammattilaisten keskuudessa. 9001 ja 14001 ja EMAS -standardit pitää ansaita, niitä ei voi ostaa. Autosmart tekee jatkuvaa testi- ja kehittelytyötä ja on siksi Euroopan johtavia autonhoitotuotteiden valmistajia.

Silver Seal on pinnoite, joka jättää likaa ja vettä hylkivän pinnan. Tuote suojaa myös oksidaatiolta, kulutukselta, liuotinaineilta, auringonvalolta ja laskeumilta. Silver Sealillä on testien perusteella markkinoiden paras kestävyys olemassa olevista pinnoitteista. Kestävyys on kolmeen ( 3 ) vuoteen saakka. Silver Seal pinnoite on valmistettu käyttäen laadunvalvontajärjestelmää BS EN ISO 9001 sekä sertifioitua ympäristöön sopeuttamisjärjestelmää ISO 14001.

Käsittelystä annetaan kirjallinen takuutodistus, joka pätee myös vakuutusyhtiöissä. Jos autoa joudutaan vakuutusyhtiön toimesta maalaamaan on vakuutusyhtiö velvollinen korvaamaan uuden käsittelyn maalatulle alueelle. Käsittely suoritetaan osittain koneellisesti sitä varten suunnitellulla laitteella.

Silver Sealin kovettumisaika on noin 12 tuntia 20 asteen lämpötilassa. Kovettumisaikana maalipintaa ei saa altistaa suolalle, kosteudelle tai lialle. Autoa ei tule pestä pesu- tai puhdistusaineilla 14 päivään käsittelyn suorittamisesta pinnoitteen kovettumisen varmistamiseksi. Halutessasi lisätietoja Silver Sealin sopivuudesta autollesi, ota yhteyttä!

visa...mastercard...visa electron... american express...diners club